DR EVA SEDEF KREMİ
Sedef Hastalığı,yani tıp dilindeki adıyla Psioriasis dünya üzerinde her 100 kişiden 2 sinde bulunan,genetik faktörlerin rol oynadığı,stres ve üzüntüyle aktifleşen bir deri hastalığıdır.4 farklı çeşidi olan sedef hastalığının en yaygın olanı,diz,dirsek,sırt ve saçlı bölgelerde rastlanan altı kızarık üzeri tıpkı sedefi andıran beyaz pullu tabaka halinde olanıdır.
Sedef hastalığı o kadar korkunç bir hastalık ki tedavisi mutlu olmaktan geçiyor ve vücudunuzda sedef izlerini gördükçe stresiniz çoğalıyor hem strese girmemem lazım diyorsunuz hem de sedeflerinizi gördükçe derin bir stres içine giriyorsunuz.Sedef, görüntü bozukluğuna yol açtığından sosyal hayatınızı da olumsuz yönde etkiliyor!
EN SIK GÖRÜLEN SEDEF ÇEŞİTLERİ
En sık görülen tiptir. Lezyonlar ‘plak’ adı verilen yamalar şeklindedir. Keskin sınırlı kızarık bir zeminde gümüş rengi kabuklar mevcuttur. Kabuklar kaldırılınca altta toplu iğne ucu büyüklüğünde minik minik kanama alanları izlenir.Genelde dizlerde, dirseklerde ve kalçada görülür, yüzü tutmaz. Ayak, diz ve dirsek gibi sürekli tahrişe maruz kalan bölgelerde kabuklar çok kalınlaşabilir.
keskin sinirli, eritemli zemin üzerinde yerleşmiş sedefi beyaz ya da gümüşümsü kepeklerle kaplı lezyonlarla karakterizedir. Başlangıç lezyonu genellikle eritemli bir makül ya da makülopapül olup, bu lezyonların genişlemesi ile üzeri skuamla kaplı büyük plaklar ortaya çıkar. Skuamlar lezyonun üzerini bütünüyle kaplayabilir ya da ortasında yapışmış olarak bulunabilir. Kronik lezyonlarda skuamlar kalınlaşarak alttaki plağa daha sıkı yapışır. Skuamlar kazındığında tabaka tabaka kalkarak, toz gibi bir beyazlaşma olur, buna "mum lekesi belirtisi" denir. Skuamlar mekanik olarak kaldırıldığında eritematöz zemin üzerinde küçük kanama odaklari belirir. Buna "Auspitz belirtisi" adi verilir. Bu kanama odakları uzamış dermal papilla uçlarıdır.
DOĞADAN GELEN YÜZYILLARDIR KULLANILAN YÖNTEM...
Hastalığın, kesin olarak sebebi bilinmemekle beraber, beyaz kan hücrelerindeki bir anormallik sonucu gelişebildiği düşünülmektedir. İltihap oluşur ve deri dökülmeye başlar. Deride meydana gelen kesikler, kaşıma, aşırı güneş yanması sonucu ortaya çıkabilir. Mikrobik bir hastalık değildir ve açık bir yara şeklinde değildir. Diğer insanlara bulaşması, onların sağlığında herhangi bir sorun oluşturması söz konusu değildir.
Hastalığın Nedeni Bilinmemektedir. Bununla Beraber Son Zamanlarda Yapılan Araştırmalar BeyazKan Hücrelerindeki Anormal Fonksiyonun Derideki Enflamasyonu Uyardığı Saptanmıştır.
Bu Enflamasyon Yüzünden, Deride Ki Ölü Hücreler Daha Hızlı Bir Şekilde 3-4 Gün İçerisinde Dökülür. Derideki Herhangi Bir Kesik, Sıyrık Veya Yanıktan 10-14 Gün Sonra Bu Alanlarda Sedefe Ait Bulgular Çıkmaya Başlar. Psoriasis Boğaz Enfeksiyonu Gibi Bazı Enfeksiyonlardan Ve Bazı İlaçların Alımından Etkilenir. Kış Aylarında Cildin Kuruması Ve Güneş Işığının Azalması Nedeni İle Alevlenmeler Görülür.
Bu Enflamasyon Yüzünden, Deride Ki Ölü Hücreler Daha Hızlı Bir Şekilde 3-4 Gün İçerisinde Dökülür. Derideki Herhangi Bir Kesik, Sıyrık Veya Yanıktan 10-14 Gün Sonra Bu Alanlarda Sedefe Ait Bulgular Çıkmaya Başlar. Psoriasis Boğaz Enfeksiyonu Gibi Bazı Enfeksiyonlardan Ve Bazı İlaçların Alımından Etkilenir. Kış Aylarında Cildin Kuruması Ve Güneş Işığının Azalması Nedeni İle Alevlenmeler Görülür.
Toplumun ortalama yüzde 2'sinde görülür. Bu durum hastalığın ne kadar sık görüldüğünü ortaya koyar. Genç yaşta ortaya çıkma ihtimali daha fazladır. Ailede bu hastalığın olması, sedef hastası olma eğilimini arttırır. Ayrıca sedef, mikropların neden olmadığı bir hastalık olduğundan, bulaşıcı değildir.
İÇİNDEKİLER
Deionized Water,Cetyl Stearyl Alcohol,Glyceryl Stearete,Paraffınum Liquidium,Calendula Officinalis Flower Oil
(Çuha Çiceği Yaği),Glycerin.Ceteareth-20,Glycerin(and)Urea(and)saccharide Hydrolysate(and)Magnezium Aspartate
(and)Glycine(and) Alanine(and) Creatine,Dimethicone,Phenoxyethanol(and9Caprylyl Glycol,Parfum,Caprylic Capric
Triglyceride,Panthenol(Provitamin B5),D-Lımonene,Hexyl Cınnamal,Aloe vera,Ardıç yaği,Kantaron Yaği,Aynısefa yaği,
Zeytin Yaği,Allantoin,Kapsaisin,Elma Sirkesi,Siyah Üzüm Çekeridği,Butylphenyl Methylpropional.
0 yorum:
Yorum Gönder