aynısefa kremi ne işe yarar

Etkileri ve Kullanıldığı Durumlar: In vitro ortamda (cansız ortam) yapılan çalışmalar ve hayvan deneyleri sonucunda aynısefa çiçeğinin antienflamatuar (iltihap karşıtı), antimikrobiyal, antiviral (virüs öldürücü), antilipid (kandaki lipid miktarını düşürücü), spazmolitik (spazm önleyici) ve yara iyileştirici etkileri olduğu ortaya çıkmıştır.
 aynısefa kremi ne işe yarar

Aynısefa çiçeğinin içerdiği uçucu yağın içeriğindeki terpen alkoloidleri, laktonlar, ve flavonlar bu bitkinin antimikrobiyal içeriğinin temelini oluştururlar. İçerikte bulunan faradiol monoesteri ise antienflamatuar etkinlikten (iltihap karşıtı) sorumludur. Bitkideki saponosidler, insan serumu ve sıçan karaciğer homojenatında yapılan çalışmalarda, antihiperlipidemik özellik (yüksek lipit seviyesini düşürücü özellik) göstermişlerdir. Aynısefa bitkisinden elde edilen organik bileşiklerin HIV virüsü gibi bazı virüsleri inhibe edici etki gösterdiği görülmüştür.Bu bitkinin spazm giderici özelliği nedeniyle gastrointestinal spazmları önlediği ve sindirim sistemini rahatlattığı düşünülmektedir. Ayrıca safra salgısını da arttırıcı özelliği de bulunmaktadır. Aynısefa çiçeğinin ciltteki garnülasyon dokusunun oluşumunu hızlandırdığı düşünülmektedir. Granülasyon dokusu sentezi ise re-epitelizasyon süreci içerisinde (dokunun tekrar kendini yenilemesi) önemli bir basamaktır. Ayrıca bu bitkinin yaralanmış bölgedeki glikoprotein, nukleoprotein ve kollojen sentezini de arttırdığı tahmin edilmektedir.
Aynısefa çiçeği halk arasında,
Antispazmodik olarak krampları azaltmak için,
Gecikmiş adet döngüsünü uyararak adeti başlatmak ve ağrılı adet dönemlerindeki ağrı ve spazmları azaltmak amaçlı,
Ateş düşürücü olarak,
Kanser tedavisinde yardımcı olarak,
Ağız içi veya boğazdaki mukozanın tahriş olması ve iltihaplanması gibi durumlarda iyileşmeyi hızlandırmak için,
Mide veya onikiparmak bağırsağındaki ülserleri iyileştirmek için oral olarak (ağızdan alınarak) kullanılır.
Aynısefa çiçeği topikal olarak ise antienflematuar cilt rahatsızlıklarında (iltihap ve yangılı cilt problemleri), yavaş iyileşen yaraların iyileşmesini hızlandırmak için, bacaktaki ülseratif durumlarda, burun kanamalarını durdurmak için, varis, hemoroid ve konjuktivit (göz iltihabı) gibi rahatsızlıklar için kullanılır.
Kullanım Şekli ve Dozaj: Aynısefa oral olarak (ağızdan alınarak) sıkça kullanıldığı gibi topikal olarak da (bölgesel olarak) sıklıkla kullanılmaktadır. Şampuan, sabun, cilt nemlendiricileri gibi birçok ürünün içine katılarak da kullanılmaktadır.
Eğer aynısefa çiçeğini çay olarak tüketmek istiyorsanız 1-2 gram kuru çiçeği 150 ml kaynar suya atarak 5-10 dakika demleyiniz ve süzerek içiniz. Bu çayı günde 3 kez tüketmeniz önerilir. Bu çay özellikle boğaz tahrişleri ve enfeksiyonlarında oldukça yararlıdır.
Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder