Erken Seçim ve Koalisyon ile Plaket İmalat ve Satışı İlişkisi


Erken Seçim ve Koalisyon ile Plaket İmalat ve Satışı İlişkisi

Bayi toplantısı, kıdem plaketi ödül töreni, kristal promosyon hediyelikler gibi aktivitelere ara verildiği ve herkesin yıllık izin kullanma telaşına düştüğü bugünlerde kristal plaket ve ödül imalatçıları, iş hacimlerindeki yavaşlama sebebiyle günlük talebe göre değil, stok maliyetine göre hesaplama yaparak üretim faaliyetlerini sürdürmek durumunda kalıyorlar.

Bunun üzerine bir de; dünyadaki ekonomik ve siyasal konjonktürün etkileri eklenince, kristal plaket üretim planlaması, tam bir strateji çalışmasına dönüveriyor. Türkiye’nin sıkıntılı gündemini oluşturan koalisyon kurulması gayretleri ve bir türlü koalisyon çalışmalarının sonuçlanamaması, iş dünyası ve yatırım çevrelerindeki tedirginliği hergün daha çok artırıyor. Zorla akıllara sokulmaya çalışılan erken seçim fikri de yatırımcının işten – güçten – yatırımdan ve harcamadan kaçınmasına sebep oluyor.

Kristal plaket üretiminde kullanılan lazer makinelerine, renkli plaket ve plaket üzerine renkli resim logo baskısını sağlayan lazer jet makinelerine döviz yatırımı yapan üretici ise; hem plaket ödül satış hacminin düşmesinden, hem de döviz kurlarındaki artış sebebiyle aldığı makinenin maliyetinin durduk yerde artışından şikayet ediyor.

Kaliteli ve ucuz plaket – ödül üreterek piyasada güçlü olmak isteyen üreticinin önü, böylece daha en baştan kesilmiş oluyor. Plaket üreticileri, kristal ödül imalatçıları ve kadife plaket kutusu üreten atölyeler, özgün tasarımlı plaket ve kutu üretimi yapamıyorlar. Kristal masa isimliği, kristal küp ve kristal kupa ödül modellerine yenilerini eklemekten çekiniyorlar. Kristal cam plaket satıcıları ve kristal plaket üreticileri, ilerleyemiyorlar. Aksine geri sayıyorlar. Bugün USD kuru 2.79 TL’yi gördü. Euro kuru ise; 3.05 TL.

Sonuç olarak; dengeli bir koalisyon kurulmalı ve erken seçim ihtimali akla bile getirilmemeli ki, piyasalar rahat bir nefes alabilsin. Yatırımcı ve tüketici önünü görebilsin.

Saygılarımla / Adil ÇAYLAK – Kristal Sanatlar Yöneticisi
Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder