Chia tohumu günlük beslenmeye dahil edilebilecek bitkisel bir üründür. Bu tohum jel kıvamı oluşturduğu için sıvı gıdalarla tüketilebilir. Özel hazırlanan içeceklerde, sıvı gıdalarda, sütte ve tatlılarda jel kıvamı ve besleyicilik açısından kullanabiliriz.
Suyla ya da sütle karıştırıp tatlılara konarak jel kıvamı da elde edilebilir. Çorbalara da un yerine kıvam arttırıcı olarak eklenebilir. Yulaf ezmelerinde, mısır gevreklerinde de kullanılabilir.
Bunun yanı sıra yoğurt ve tahıllı yemeklere de eklenerek tüketilebilir. Tohum eklendiği yiyeceklere tat ve doku değişikliği vermez. Dolayısıyla tatlı ya da tuzlu şekilde istediği gibi yenilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder