Goji Berry Nasıl Kullanılır?

Goji berry, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru meyve olarak ta aynı önemde bir besindir.

Goji Berry (Kurt Üzümü) Kullanımı - Goji Berry Nasıl Kullanılır:

Goji Berry (Gou Qi, Go chi) Çin’de pirinç yemekleri, çorbalar ve çay yapımında kullanılmaktadır. Çin’in bazı bölgelerinde taze olarak da tüketilir. Goji Berry’ler genellikle kurutulmuş meyve ya da goji berry suyu olarak ihraç edilir.

Goji berry kuru meyve Son yıllarda Goji suyu da Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak tüketilmeye başlanmıştır. Türkiye'de Goji taze meyvesini ve Goji suyunu bulmak pek mümkün değildir. Zaten Goji suyunu önermiyoruz, pakete girmiş içine koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı katkı maddeleri konulmuş hiçbir ürüne güvenilmez. Saf kurutulmuş meyve tüketiniz.

Kurutulmuş goji berry meyvelerini günde bir avuç yiyerek tüketebilirsiniz. Yetişkinlerin çoğunda bu oran günlük yaklaşık olarak 20-30 gram Goji berry'ye denk gelmektedir. Biraz daha az veya biraz daha fazla almış olmanız herhangi bir sorun teşkil etmez. Ancak goji berry meyvesinin etkili olmasını istiyorsanız, hergün düzenli olarak almanız gereklidir. Eğer tam bir etki istiyorsanız günlük Goji berry tüketim oranı yaklaşık 50 gr. olarak belirlenmiştir.


Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder