Aynısefa Kremi Tırnak Mantarı


  • Yara Tedavisi ve Doku Onarımı: Az sayıda hastanın dahil olduğu bir klinik çalışmada, bacağında ülser bulunan 21 hastaya, günde 2 kez ve üç hafta boyunca aynısefa ekstresi içeren bir krem uygulanmıştır. Çalışmaya katılan plasebo grubuna ise serum fizyolojik içeren bir krem uygulanmıştır. 3 hafta sonunda aynısefa ekstresi uygulanan grupta ülserli alan %41,7 oranında küçülüp iyileşme göstermesine rağmen, plasebo grubunda ülserli alan sadece %14,52 oranında iyileşme göstermiştir.
  • Radyasyon Kaynaklı Dermatit: Göğüs kanserinden dolayı cerrahi operasyon geçirmiş ve sonrasında radyoterapi alan kadınlarda, radyoterapiden kaynaklanan orta veya şiddetli  dermatit görülmektedir. Dermatit ciltte kızarıklık, kaşıntı,yanma gibi rahatsız edici durumlar meydana getirerek hastayı rahatsız etmektedir. Aynısefanın radyasyon kaynaklı bu dermatit üzerinde olumlu etkisi olup olmadığını test etmek için 254 radyoterapi alan kadın üzerinde bir klinik çalışma yapılmıştır.

http://www.bittison.com/search.html?tag=ayn%C4%B1%20sefa
Çalışmaya katılan 126 kadına günde üç kez aynısefa ekstresi içeren bir krem uygulanmıştır, diğer gruptaki 128 kadına ise, klasik dermatit tedavisinde kullanılan bir  non-steroid ilaç olan "trolamine” uygulanmıştır. Çalışmanın sonrasında aynısefa uygulanan kadınların %41’inde akut dermatit gelişirken, trolamin uygulanan kadınların %63’ünde akut dermatit gelişmiştir (2. seviye veya daha şiddetli dermatitten bahsedilmiştir). Dolayısıyla aynısefa ekstresinin, trolamine’e göre daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca aynısefanın, dermatit gelişen gruptaki hastalarda, alerjik reaksiyonların ve ağrının şiddetini azalttığı da tespit edilmiştir.
Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder