Chia Tohumu Zayıflatır mı-Bittison.com

Gün geçmiyor ki yeni bir mucize tohum ortaya çıkmasın! Artık neredeyse her gün bir yenisiyle tanıştığımız bu “süper besin”lerden son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız öyle bir tohum var ki, Dr. Mehmet Öz’ün de en değer verdiği besin kaynakları arasında gösterilmesiyle tüm dikkatleri üzerinde topladı Chia Tohumu
Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz’ün yakın zamanda katıldığı bir programda yüzyılın süper yiyecekleri arasında saydığı ve mucizevi faydalarını anlattığı Chia tohumunun nedir, chia tohumu faydaları,chia tohumu nasıl tüketilir?
Chia tohumu Nedir?

Chia; alvia Hispanica olarak adlandırılan, nane ailesinden bir bitkinin tohumu. Aztekler döneminde en önemli besin kaynağı olarak tüketilen bu tohum, Meksika ve Guetemala topraklarından geliyor. Her gün 1-2 yemek kaşığı Chia tüketmenin sağlıkta mucizeler yarattığı söyleniyor.
Somon balığından daha fazla Omega-3, sütten daha fazla kalsiyum, yeşil çaydan daha fazlaantioksidan, ıspanaktan daha fazla demir içeren bir besin kaynağının faydaları da saymakla bitmiyor tabii. Bağışıklık sistemini güçlendiren, metabolizmayı hızlandıran, enerji veren bu mucizevi bir besin kaynağı.
DOĞADAN GELEN YÜZYILLARDIR KULLANILAN YÖNTEM…
chia tohumu siparis
chia tohumu satın al, chia tohumu nereden alınır, chia tohumu nerede bulunur chia tohumu aktar, chia tohumu nerede satılır
CHİA TOHUMU FAYDALARI NEDİR?
* Kalp ve damar sağlığını korur.
* Günlük lif ihtiyacını karşılar.
* Tok tutar, kilo vermeye yardımcı olur.
* Çok güçlü bir antioksidandır.
* Kan şekeri seviyesini düzenler
* Eklem iltihabı ve kireçlenmeleri önler
* Kolesterole ve tansiyona iyi gelir
* Kas gelişimine yardımcı olur.
* Bağırsakları temizler, detoks özelliği vardır.
* Sağladığı yüksek enerjiyle yorgunluk hissini bitirir, eklem ağrılarına iyi gelir.
* Bilinen en yüksek Omega-3 kaynağıdır.
Chia’nın içeriğinde neler var?
Yüksek oranda vitamin, lif, protein, mineral ve Omega-3 yağ asidi içeren Chia tohumu aynı zamanda çok kuvvetli bir antioksidan. Kalsiyum bakımından zengin, Omega-3’ün ise tam manasıyla deposu olduğunu söyleyebiliriz. Sütten neredeyse 5 kat daha fazla kalsiyum içeren bu mucizevi besin, deniz somonuyla aynı oranda Omega-3 almamızı sağlıyor. Nutritional Science Research Institute’e göre 100 gr Chia tohumunda bulunan önemli maddeler ve değerleri şöyle:
Protein (20,7 gr) Yağ (32,8 gr) Lif (41,2 gr) Karbonhidrat (41,8 gr) Kalsiyum (714 mg) Demir (16,4 mg) Vitamin B1 (0,18 mg) Vitamin B2 (0,04 mg) Vitamin B3 (613 mg)

Chia Nasıl Kullanılır ?

Chia tohumunun belirgin bir tadı olmadığı için her şekilde kullanılması da mümkün. Chia tohumunu istediğiniz her içeceğin veya yiyeceğin içine katarak tüketebilirsiniz. Dr. Mehmet Öz’ün tarifi şöyle; iki kaşık Chia tohumunu bir bardak suyun içinde birkaç dakika bekletip, çekirdekler suyu çekmeden ve iyice sertleşmeden suyla birlikte içebilirsiniz.
Chia’yı Kimler Kullanabilir ?
Sağlık ve enerji kaynağı bu mucizevi besini herkes tüketebilir. Günlük beslenmenin bir parçası haline getirildiğinde enerji verip hastalıklardan koruyan Chia, özellikle tansiyon ve şeker hastalarına öneriliyor. Ayrıca kilo vermek isteyenler için de sağlıklı bir zayıflama kaynağı olabilir.
CHİA TOHUMU TÜKETİM KOLAYLIKLARI
Chia tohumlarının bugünlerde herkesin aklında olmasının iyi bir sebebi var. Bu küçük tohumlar protein, lif, kalsiyum, antioksidanlar ve Omega 3 açısından zengin ama onları yemenin doğru ve yanlış yolları var ve insanlar genellikle zor olan yolu öğreniyorlar.
chia_tohumlari-faydaları
Bir hasta üzerinde yapılan gözlemde, kişinin bir çorba kaşığı dolusu kuru chia tohumunu suyla yuttuğu ve bunun arkasından ağır disfaji yani yutkunma zorluğu çektiği görüldü.Chia tohumunun kilo verme amaçlı önerilmesinin sebeplerinden biri, suyun içinde gitgide şişmesi ve tokluk hissettirmesidir. Ancak bir çorba kaşığı tohumu H2O ile yutmak, şişmeleri için midenize kadar inmesine fırsat vermediğiniz için sağlıklı bir deneyim olmayacaktır.
Chia tohumunu yemeden önce suda bırakıp şişmesini sağlamak ise daha sağlıklı olan yoldur.
Bir yemek tarifine dahil edilirlerse, chia tohumları bütün halde (uygun ölçüde elbette), ıslak halde ya da öğütülmüş halde sindirim sistemimize dahil olabiliyor ve vücudumuz onlardan faydalanabiliyor. Eğer bu besin açısından zengin tohumları beslenme listenize dahil etmeye hazırsanız aşağıdaki tarifler size yardımcı olacaktır.
Chia Pudding
Chia tohumları ve hindistan cevizi sütü Paleo diyetine uygun kolay hazırlanabilir bir pudding için bir araya gelerek size mükemmel bir kahvaltı sunar. Malzemeleri bir gece önceden karıştırın buzluğa atın ve ertesi gün özel bir deneyim yaşayın. Bu kadar basit.
Şişkinliği Alan İçecek
Eğer şişkinlik ve uyuşukluk hissediyorsanız, chia içeren yeni bir kahvaltı ritüelinin vakti geldi demektir. Ünlü antrenör Valerie Waters güne bu kahvaltı öncesi,idman öncesi içeceği ile başlıyor ve bu içeceği hazırlamak için sadece üç malzemeye ihtiyacı var. Chia tohumu su dolu bir bardağa konularak içilir ve bu yol tohumları su ile yutmaktan daha güvenli bir yoldur.
Böğürtlenli Chia Muffinleri
Böğürtlenli muffinin içine chia eklediğimiz bu tarif ekstra besin gücü sağlayacaktır. Tohumlar hamurun içinde piştiği için tadını almayacak ve varlığını bile hissetmeyeceksiniz.
Antioksidan Yaban Mersinli Smoothie(meyveli içecek)
Eğer sert olmalarından dolayı çiğneyerek tek başına yemek size katlanılmaz geliyorsa, chia tohumlarını bu ferahlatıcı sabah içeceğinin içine de katabilirsiniz. C vitamini açısından zengin ve 10 gramdan fazla lif içeren bu antioksidan kahvaltı karışımı yeni favori tarifiniz olacak.
Chia Tohumlu Yoğurt.
Eğer ara öğünlerinizde hızlı bir Omega 3 takviyesi arıyorsanız, bir çay kaşığı chia tohumunumeyvelerinizin üstüne serpebilir, yoğurdunuzun içine karıştırabilir veya ikisini aynı anda yaparak lezzetli bir kombinasyon elde edebilirsiniz.
Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder