Chia Tohumu Faydaları Neleridir

* Kalp ve damar sağlığını korur.
* Günlük lif ihtiyacını karşılar.
* Tok tutar, kilo vermeye yardımcı olur.
* Çok güçlü bir antioksidandır.
* Kan şekeri seviyesini düzenler
* Eklem iltihabı ve kireçlenmeleri önler
* Kolesterole ve tansiyona iyi gelir
* Kas gelişimine yardımcı olur.
* Bağırsakları temizler, detoks özelliği vardır.
* Sağladığı yüksek enerjiyle yorgunluk hissini bitirir, eklem ağrılarına iyi gelir.
* Bilinen en yüksek Omega-3 kaynağıdır.
chia tohumu satın al, chia tohumu nereden alınır, chia tohumu nerede bulunur chia tohumu aktar, chia tohumu nerede satılır
Chia’nın içeriğinde neler var?
Yüksek oranda vitamin, lif, protein, mineral ve Omega-3 yağ asidi içeren Chia tohumu aynı zamanda çok kuvvetli bir antioksidan. Kalsiyum bakımından zengin, Omega-3’ün ise tam manasıyla deposu olduğunu söyleyebiliriz. Sütten neredeyse 5 kat daha fazla kalsiyum içeren bu mucizevi besin, deniz somonuyla aynı oranda Omega-3 almamızı sağlıyor.
chia_tohumu
Efsane şöyledir geçmişte Aztek ve Maya kültürleri Chia tohumlarını azami performans için kullanmışlardır.
Bunun gerçek olabileceğini gösteren bir çalışma da vardır…
Bu çalışmada 6 katılımcının bir kısmına gatorade (bir enerji içeceği) ile diğer kısmına ise yarı gatorade yarı Chia tohumu ile karbonhidrat yüklemesi yapılmıştır (28).
Katılımcılar yürüyen bant üzerinde süre ölçümü yapılarak 10 km koşturulmuştur.
Sonuçta iki grup arasında bir fark görülmemiştir.
Başka bir deyişle yarısı Chia tohumu ile değiştirilmiş gatorade’nin sporcular üzerinde performans düşürücü bir etkisi olmamıştır.
Bu çalışmaya göre Chia tohumları atletlerin karbonhidrat yüklemelerinde daha düşük şeker alımıyla daha yüksek besleyici değer sağlayabilir.
Share on Google Plus

Bakım Kadınlar artık Türkiye'nin en büyük kadın kulübü ve portalı BittiSon Kadın'da. Kadınlar, BittiSon Kadın'da iş hayatından doğuma, yemek yapımından çocuk, Kuru Kayısı Faydalari, Cilt Bakımı, Doğal Güzellik, Laser Epilasyon, Bitkilerle Cilt Bakımı, Sivilce ve Akne Tedavi, Günlük Cilt Bakımı, Sağlıklı Diyet, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Güzellik, Cilt Lekeleri, Doğal Cilt Bakımı, Güzellik Sırları, Gözaltı Morlukları, Kaş Şekilleri, Cilt Maskeleri, Yüz Maskeleri, Dudak Bakımı, Seksi ...

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder